MEGHÍVÓ

Kedves Barátaink!


Magyarországon, Budapesten és több vidéki településen működik olyan egyesület, alapítvány, baráti társaság, amely legkeletibb véreink, a moldvai magyarok életével foglalkozik, segítve anyanyelvük és kultúrájuk megőrzését, enyhítve mindennapi gondjaikat, különféle eszközökkel támogatva szülőföldjükön való boldogulásukat, s a magyar nemzet többi részével fenntartott kapcsolatukat.

Az egyesületek egymástól többé-kevésbé elszigetelten dolgoznak, bár közös tagságuk révén ismerik egymást.

Nem feladva az egyesületek sajátos küldetését, fontosnak tartanánk az összefogást, az erők egyesítését közös célok elérése érdekében, az esetenkénti együttes fellépést.

Ezért együttműködésünk és tevékenységünk hatékonyságának megerősítése érdekében találkozóra, közös gondolkodásra hívjuk a moldvai magyarokkal foglalkozó egyesületek, alapítványok vezetőit és tagságát

2014. november 4-én 17.00 órára,

a Párbeszéd Házába (1085 Budapest, Horánszky utca 20. Pedro Arrupe terem).


Kérjük, gondolják végig, hogy a moldvai magyarokért végzett munkánkat hogyan tehetnénk közösen még hatékonyabbá, és javaslataikat a találkozón - egy nagyon rövid bemutatkozás után - mondják el.

Kérjük, hogy a meghívás elfogadásáról szíveskedjék e-mailben tájékoztatni a Lakatos Demeter Egyesület elnökét, Barna Gábort (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

Összejövetelünkről tájékoztatást küldtem a Szeret-Klézse Alapítványnak (Klézse), a Szent István Egyesületnek (Pusztina), a Phoenix Kulturális Egyesületnek (Forrófalva), s a Rekecsinért Egyesületnek (Külsőrekecsin).Szíves köszöntéssel


Budapest, 2014. október 18.


Dr. Barna Gábor

a Lakatos Demeter Csángómagyar Kulturális Egyesület

elnöke