SAJTÓKÖZLEMÉNY - MAGYARFALUSI NAPOK 2015

A Magyarfalusi Napok című rendezvény arra hivatott, hogy amellett, hogy a magyarfalusi hagyományok megtartsa és átadja a fiatal generációknak, arra is hivatott, hogy teret adjon a környező településeken élő moldvai magyaroknak, hogy felléphessenek és bemutassák a hagyományaikat. Ezzel azt a célt is elértük, hogy más településen is működjön a hagyományőrzés. Mindez nem tudott volna létrejönni, ha nincs a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatás, mely évről évre támaszt nyújt a szórványban élő magyar csoportok kulturális fenmaradásában. A rendezvény főbb mozzanatai: Tankó Emílián festményeinek kiállítása, a magyarfalusi „Kerek alma falapi” asszonykórus műsora, a Forrófalvi Főnix Egyesület hagyományőrző bemutatója -melyeket betanította Antal - Vajda János, a magyarfalusi gyermekek hagyományőrző műsora – betanította: Bogdán Gatu Clara, a diószéni csoport bemutatkozása, vidám történetek adott elő Gyurka Lucian, fellépett a Lábnyiki gyermekek csoportja. Fontos üzenetet hozott Pásztor Zoltán az MR1-Kossuth Rádió intendánsa, aki megerősítette azt a tényt, hogy az anyaország számára fontos ami a moldvai magyarokkal történik. A zenét a Korinda együttes, Hodorg András, Gatu Gheorghe, Antal Vajda János és az együttesek zenészei. A három napos rendezvényen a gyereke és a felnőttek egyaránt ki tudtak kapcsolódni, részt venni a programokon. Megrendezésére került egy futóverseny, futball mérkőzés, Ki mi tud? ének-, tánc- és mesemondó verseny. Forrófalvi Főnix Egyesület, Bogdán Tibor szervező Magyarfalu, 2015. december SAJTÓKÖZLEMÉNY - MAGYARFALUSI NAPOK 2015