countryside1.jpgcountryside2.jpgheader_ld.jpg

Egyházaskozári megemlékezés

A Lakatos Demeter Csángómagyar Kulturális Egyesület újra rendezvényt szervez. Ezúttal 2014. február 22-én Egyházaskozáron, ahol a Moldvai Magyarok a Moldvai Magyarokért Országos Szövetség alelnöke - Puskás Antal látja vendégül az egyesület tagjait, a vendégelőadókat és az érdeklődőket.
EGYHAZASKOZAR
A rendezvény apropója a Petrás Incze János születésének kétszázadik évfordulójának a méltó lezárása és a kétszázötven éve történt madéfalvi veszedelem évének megnyitása az egyesület életében.

A megemlékezés katolikus misével kezdődik, tíz órakor az egyházaskozári Szent István templomban. A misét Hamzau Relu csángó származású atya celebrálja.

A mise után a közösségi házban Kóka Rozália Madéfalváról és a bukovinai székelyek történeteiről tart előadást. Lengyel Gyula titkár a Siculicidium következményeiről beszél. Barna Gábor elnök lezárja a Petrás Incze János évet és bemutatja Iancu Laura, a jubileumra írt drámáját. Iancu Laura méltatása után bemutatásra kerül két rövid film "Rokonföldi tudósító I. és II." címmel.
BarnaG Puskas helyiek   eloadok   koka

Az egyesület vezetői, munkatársai és a vendégelőadók előadásai között felcsendülnek csángó magyar énekek és muzsikák moldvai származású fiatal előadók jóvoltából. Előad Tampu Kiss Tatjána, Mokány Róza, Pusztinai Annamária és Kovács Krisztián. Zenés műsorukban Csángó Bogdán Tibor (dob) segíti az együttest közreműködésével.

 

 

2014. február 22